Új kihívások előtt a munkavédelmi szakemberek

Az epizód lejátszása
Poszt-COVID szindróma
Közzétette:
Faragó Ferenc

A 2BSafe alapítója, munkavédelmi- és környezetvédelmi mérnök, szakértő. A Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója.

Új, eddig ismeretlen kihívással kell szembenézniük a munkáltatóknak és a munkavédelmi szakembereknek. Mégpedig olyan problámával, amellyel eddig ilyen formában még nem találkoztak. Ezt a koronavírus járvány harmadik hulláma, a virus brit variánsa hozta el, amely változatos és sok esetben súlyos utólagos tüneteket hagy maga után. A mai műsor témája a poszt-COVID szindróma és annak munkavédelmi vonatkozásai.

Mi a poszt-COVID szindróma?

A COVID-19 fertőzés után jelentkező összetett tünetegyüttes vagyis a poszt-COVID szindróma alatt összefoglalóan a tünetek kezdete utáni négy héten túl elhúzódó, késői maradványtüneteket, károsodásokat nevezi az orvostudomány.

Ezek a tünetek igen változatosak és akár súlyos lefolyásúak is lehetnek, s ezzel a koronavírus fertőzésből felgyógyult, munkába visszaálló munkavállalók esetén – mint munkáltatónak, vagy mint munkavédelmi szakembernek – foglalkoznunk kell.

Milyen feladatok és kihívások elé állítja ez a munkavédelmi szakembereket és hogyan lehet megoldani a problémát? Kiderül podcastunk aktuális epizódjából.

Az epizód meghallgatása és feliratkozás a 2BSafe podcastre:

ANCHOR
APPLE
BREAKER
GOOGLE
 POCKET CASTS
 RADIO PUBLIC
 SPOTIFY

Csatlakozz a beszélgetéshez

Több ebből a sorozatból

Subscribe

Epizód 5