Faragó Ferenc

2BSafe - a podcast a biztonságról

Faragó FerencFaragó Ferenc vagyok, végzettségemet tekintve okleveles környezetvédelmi mérnök, munkavédelmi szakmérnök, létesítmény energetikus, megújuló energiaforrás energetikus. Kereskedelmi pilóta jogosítással is rendelkezem, melyet különböző környezetvédelmi célú légi munkák során hasznosítok.


Hivatásom a biztonság: több, mint 20 éve dolgozom környezetvédelmi szakértőként és munkavédelmi szakértői jogosultságokkal is rendelkezem. Tanácsadóként magyarországi és európai vállalatoknál dolgoztam, vezetőként pedig nagyvállalatoknál, amelyeknél globális tapasztalatot is szereztem a vállalatvezetés, a termelés, illetve a környezet- és munkavédelem terén. Főként vállalati fenntarthatósági stratégiák kalakításán dolgoztam európai, egyesült államokbeli és távol-keleti vállalatoknál. Jelenleg egy multinacionális gyártó vállalat menedzsmentjében dolgozom, mint környezetvédelmi és munkavédelmi vezető.

Tudásomat az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában igyekszem bővíteni. Fő kutatási területem a biztonság mendzselése, a munkavédelmi teljesítménymérés és a baleseti kockázatok növekedésének előrejelzése, de foglalkoztat a drónok munkavédemi célú felhasználási lehetőségeinek vizsgálata is.  Büszke vagyok rá, hogy részt vehetek az egyetem oktatási tevékenységében, a munkavédelmi szakemberek képzésében oktatóként, illetve a szakdolgozó hallgatók konzulenseként. A biztonsággal kapcsolatos kérdésekben a felsőoktatáson kívül is igyekszem segíteni a hallgatókat, valamint a munkavállalókat és a munkáltatókat is. A 2BSafe című podcastom fő témája a munkavédelem és a munkahelyi biztonság. A folyamatosan növekvő hallgatottság azt jelzi, hogy van érdeklődő a téma iránt.

Bemutatkozásom a 2BSafe Podcastben:

Publikációim:

Publikációk- Faragó Ferenc

Teljesítménymutatók, mint menedzsment döntéselőkészítő eszközök alkalmazása a nagyvállalati munkavédelemben (2023. augusztus 30.)
Mérnöki Szimpózium a Bánkin Előadásai 2022. pp. 124-134., 10p (2023)

Qualitative Assessment of the Occupational Health and Safety Knowledge Management Practices of Hungarian Companies (2023. július 20.)
In: Salopek Čubrić, I., Čubrić, G., Jambrošić, K., Jurčević Lulić, T., Sumpor, D. (eds) Proceedings of the 9th International Ergonomics Conference. ERGONOMICS 2022. Lecture Notes in Networks and Systems, vol 701. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-031-33986-8_12

A tudás, mint sikertényező a munkavédelemben: Magyarországon működő vállalatok tudásmenedzsment gyakorlatának kvalitatív felmérése (2022. december 10.)
BIZTONSÁGTUDOMÁNYI SZEMLE 4 : 4 pp. 115-131. , 17 p. (2022)

Munkavédelmi teljesítménymérés és szervezeti kultúra kvalitatív felmérése közép- és nagyvállalati környezetben (2022. március 24.)
BIZTONSÁGTUDOMÁNYI SZEMLE 4 : 1 pp. 131-141. , 11 p. (2022)

COVID-19 és munkavédelem: Magyarországon működő vállalatok koronavírus járvány elleni védekezési gyakorlatának kvantitatív felmérése (2021. december 13.)
BIZTONSÁGTUDOMÁNYI SZEMLE 4 : 1 pp. 131-141. , 11 p. (2022)

Átláthatóbb és hatékonyabb létesítményüzemeltetés a XXI. században (2014. július 12.)
Zölden És Gazdaságosan című szakmai kiadvány

Complete environmental survey on Hungarian food-industry (2002.)
Agricultural Ministry of Hungary – A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium AVOP „Mezőgazdasági termékek feldolgozásának és marketingjének fejlesztése” c. programjához

Felkérés kutatásban való részvételre!

 

Szakdolgozó, illetve konzultációt kérő hallgatóknak szóló információk.

 

Kapcsolatfelvétel:

Subscribe