Kockázat? Értékellek!

Kockázatértékelés
Közzétette:
Faragó Ferenc

A 2BSafe alapítója, munkavédelmi- és környezetvédelmi mérnök, szakértő. A Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója.

Ebben az epizódban megnyitjuk a kockázatértékelés izgalmas témakörét, megvizsgáljuk annak szükségességét, illetve betekintünk az alapjaiba.

Cégvezetőként, munkáltatóként célunk, munkavédelmi szakemberként pedig feladatunk az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek kialakítása, a balesetek, foglalkozási megbetegedések megakadályozása, megelőzése. Ezzel végső soron a vállalat hosszú távú, fenntartható működéséhez való hozzájárulás – legalábbis a munkavédelem oldaláról. A vállalat ezt teszi a vezetés szintjén minden területen: igyekszik a kockázatokat csökkenteni és az optimális működést biztosítani.

 

Kockázatértékelés

Cél tehát az optimális működés, vagyis a legjobb eredmény elérése az elérhető legalacsonyabb kockázat mellett. S ez a dolga a munkavédelemnek is. A legjobb eredmény, ha minden munkavállaló biztonságban dolgozhat, ehhez pedig nem kell más csak ismernünk a munkahelyi baleseti és egészségkárosító kockázatokat, és lehetőség szerint megszüntetni, vagy a lehető legalacsonyabbra csökkenteni azokat.

Ez így talán egyszerűnek hangzik, de ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy egyáltalán nem az. Erről lesz szó a műsorban.

Az epizód meghallgatása és feliratkozás a 2BSafe podcastre:

ANCHOR
APPLE
BREAKER
GOOGLE
 POCKET CASTS
 RADIO PUBLIC
 SPOTIFY

Csatlakozz a beszélgetéshez

Több ebből a sorozatból

Subscribe

Epizód 13