A munkavédelmi kockázatértékelés

Az epizód lejátszása
Fotó: Faragó Ferenc (@)
Közzétette:
Faragó Ferenc

A 2BSafe alapítója, munkavédelmi- és környezetvédelmi mérnök, szakértő. A Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója.

Az előző epizódban áttekintettük a kockázatértékelés alapjait, ma arról beszélgetünk, hogy hogyan kell  a munkavédelmi kockázatértékelést elvégezni. Ebben a részben megbeszéljük a veszély és a kockázat fogalmak közötti különbséget, továbbá tisztázzuk, hogy mit értünk munkavédelmi kockázatértékelés alatt. Beszélgetünk a kockázatértékelés módszerének kialakulásáról és arról, hogy hogyan jutottunk el a balesetek és foglalkozási megbetegedések vizsgálatát követő UTÓLAGOS intézkedésektől a mai, MEGELŐZÉSI célú vizsgálati eljárásokhoz.

Bemutatjuk azokat a forrásokat, amelyekből a munkavédelmi kockázatértékelés módszereire vonatkozóan iránymutatást kaphatnak a munkavédelmi szakemberek. Röviden áttekintjük a kockázatértékelés módszertani alapjait, alapelveit és főbb lépéseit.

Fotó: Faragó Ferenc (@)

 

A kockázatértékelés a munkavédelmi tevékenység központi és alapvető meghatározó fontosságú eleme. Egy olyan módszer, mely jelenleg a megelőzés legkorszerűbbnek tartott eszköze. Segít feltárni azokat az okokat és következményeket, amelyek egy adott munkahelyen balesethez, vagy foglalkozási megbetegedéshez vezethetnek. Csináljuk jól!

Hogy mit is kell tennünk? Erről lesz szó a műsorban.

Az epizód meghallgatása és feliratkozás a 2BSafe podcastre:

ANCHOR
APPLE
BREAKER
GOOGLE
 POCKET CASTS
 RADIO PUBLIC
 SPOTIFY

Csatlakozz a beszélgetéshez

Több ebből a sorozatból

Subscribe

Epizód 14