Egyéni védőeszköz kiválasztása és oktatása

Az epizód lejátszása
Egyéni védőeszközök
Közzétette:
Faragó Ferenc

A 2BSafe alapítója, munkavédelmi- és környezetvédelmi mérnök, szakértő. A Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója.

Az egyéni védőeszköz használatának mellőzése gyakori munkahelyi konfliktusforrás. Sisak nélkül tartózkodni egy építkezésen vagy fülvédelem nélkül dolgozni egy zajos termelőüzem súlyos fegyelmezetlenségnek számít, de egyúttal az alacsony dolgozói és vezetői biztonságtudatosság tünete is.

Az egyéni védőeszközökre is igaz, hogy egy minőségi, tehát könnyen felvehető, tisztítható, tartós, viselhető, tetszetős, a munkát nem akadályozó, sőt a dolgozó saját ízlését is tükröző darab használata esélyesebb. A rendszerint méréseket is tartalmazó kockázatbecslésen alapuló egyéni védőeszköz szükséglet (képesség, fokozat) meghatározás mellett külön feladat a helyzethez legjobban illeszkedő termék / termékek kiválasztása és beszerzése a piaci kínálatból, majd kiosztása dolgozóknak. Elengedhetetlen az

egyéni védőeszköz gyakorlatot is tartalmazó oktatása

a munkahelyzet, kockázatok, dolgozói sajátosságok és a gyártói előírásai alapján.

Egyéni védőeszközök

2021 november 25. 16:30

A Munkavédelmi Teázóban az évad végére készülve – a kockázatcsökkentés elveinek megfelelően – utolsóként az egyéni védőeszközökről beszélgetünk vendégeinkkel. Ismertetjük a korszerű eszközök lehetőségeit túl a védelem minimális szintjének biztosításán; majd az érem másik oldalán bemutatjuk nagyvállalati környezetben a különböző folyamatokba illesztve az egyéni védőeszközök beszerzését, kiválasztását és oktatását. Önnel és vendégeinktkel olyan kérdésekre keressük a választ, mint

  • Mit jelent egy egyéni védőeszköznél, ha okos?
  • Honnan derül ki a címke jelentése?
  • Ki vegyen részt a beszerzési döntésben?
  • Mikor használjuk az egyéni védőeszközöket?
  • Ki ellenőrizze a használatot?
  • Mi a titok, mikor használják ténylegesen és jól az eszközöket a dolgozók?

A lap alján ossza meg tapasztalatait, tegye fel kérdéseit az egyéni védőeszközök kiválasztásával és oktatásával kapcsolatban.

Az idő harmadát a kérdések és tapasztalatok megbeszélésére szánjuk, majd 5:30-tó after party.

Résztvevők:

Előzetes jelentkezés

A Teázó on-line rendezvényre nem kell előzetesen jelentkeznie, elég a szokott helyre belépnie kezdésre. Ha Önnek ez az első alkalom, akkor érdemes mégis regisztrálnia, hogy tájékoztatni tudjuk újabb rendezvényeinkről.

A továbbképzés részvételi igazolását most kérheti a regisztrációnál.

 

Jelentkezés és bővebb információ a munkavedelmitovabbkepzes.hu weboldalon.

Jelentkezem a Munkavédelmi teázó rendezvényére

A terembe lépéssel Ön elfogadja, hogy felvételt készítünk, és azt eredeti vagy szerkesztett formában közzétesszük.

Belépés a teázó termébe

A teázó az Óbudai Egyetem virtuális munkavédelmi teázó BBB termében zajlik. A belépéshez kattintson ezen a linken vagy a képen!

Biztonsággal kapcsolatos podcast-sorozatunk az alábbi hivatkozásra kattintva hallgatható meg: 2BSafe – Podcast a biztonságról.

Csatlakozz a beszélgetéshez

Több ebből a sorozatból

Subscribe

Epizód 9