Hallgatóknak

Konzultáció

Kedves Hallgató!

Örömmel veszem, ha segítségért fordul hozzám valamelyik tárgy, vagy a szakdolgozata kapcsán. Nagyon szívesen segítek, amennyiben tudok és amennyiben az alább ismertetett feltételek betartása nem okoz gondot Önnek.

Oktatás, képzés

Tantárgyi konzultáció:
Oktatott tárgyakkal kapcsolatos konzultációt kérhet az oldal alján, vagy a Kapcsolat menüpontban található űrlap elküldésével, az ott megadott e-mail címre írott levélben, vagy telefonon. Időpont egyeztetést követően a konzultáció telefonon, vagy valamely online felületen keresztül (BBB, Skype, MS Teams stb) történik. Tantárgyi konzultációt korlátlan számban kérhet minden hallgató.

Konzultáció

Szakdolgozat konzultáció:
Szakdolgozat konzulensi feladatokhoz a szakdolgozat címével és előzetes témavázlatával legyen kedves jelentkezni e-mailben.

Témavezetést akkor vállalok, ha Ön elkötelezett arra, hogy a megszerezni kívánt felsőfokú végzettségéhez méltó színvonalú, szakmailag megalapozott diplomadolgozatot készítsen.

A szakdolgozat készítés során legalább 4 alkalommal szükséges konzultálni. A konzultáció a dolgozat elkészítéséhez szükséges szakmai javaslatok és egyéb segítség biztosításáról szól és nem a szakdolgozat éppen aktuális állapotának az átolvasásáról. Fontos, hogy ennek megfelelően legyen kedves kérni a konzultációt, hogy építő jelleggel tudjam segíteni a munkáját. A konzultáció személyesen (esetleg telefonon, vagy online) zajlik, nem e-mailen.

A  szakdolgozat készítése folyamatos munkát igényel, nem pedig a szemeszter utolsó két hetében rohamtempóban összecsapott irományt. Kérem, vegye figyelembe, hogy a konzulensek is elfoglaltak (dolgoznak, oktatnak), ennek megfelelően közvetlenül a leadási határidő előtt megküldött dolgozatokat nem biztos, hogy időben át tudják olvasni. A leadási határidő előtt 2-3 nappal megküldött dolgozatoknál már nem vállalom az aláírás megadását.

A diplomadolgozathoz a szakirodalmi háttér feltárása szükséges. A jogszabályi háttér bemutatása nem elegendő, gondot (és időt) kell fordítania a választott témájához kapcsolódó szakirodalom áttekintésére is.

Amennyiben fentiekkel egyetért, örömmel veszem a megkeresését és szívesen segítem a munkáját!

Faragó Ferenc

Hallgatói visszajelzések:

Szakdolgozat címe: Munkavédelmi irányítási rendszer és teljesítménymérési rendszer kialakítása kkv-nál
Teljes mértékben elégedett vagyok. A sok teendő mellett is szakított rám időt, még az „elveit” felrúgva az utolsó napokon is. Külön hálás vagyok ez miatt és így nem csúszok elméletileg. A támogatást megkaptam a küldött anyagokkal vagy éppen az enyhe „fejmosások” után, amikor már kétségek között hívtam fel. Ha nem is szó szerint szájbarágósan de vezetett végig, hogy mit és hogyan kellen írni.
Nem tudom, hogy Ön mit gondol de én azért egy jó és izgalmas időszakként tekintek majd erre vissza, bár az biztos, hogy most kialszom magam először. Mindent összevetve köszönöm szépen az egészet!

N László (2023.)

Szakdolgozat címe: Munkavédelmi teljesítményértékelési rendszer fejlesztése a vasúti közlekedési üzletágban
A konzultációk (őszintén!) számomra megfelelőek voltak, mivel nyomás alatt jobban teljesítek. Talán annyi, hogy végig úgy éreztem elenged vizsgára, de nem elégedett. A rendelkezésre állása, a segítőkészsége kimagasló, javaslatai hasznosak és sokat emeltek a dolgozat színvonalán.
D Judit (2023.)

Szakdolgozat címe: Egy multinacionális nagyvállalati üzleti szolgáltató központ megoldásai a hibrid munkavégzés munkavédelmi és kockázatértékelési problémáira
A konzultációk maximálisan azt hozták, amire szükségem volt, lényegretörő és világos visszajelzéseket kaptam, igazán hasznosnak tartottam mind a formai, mind a tartalmi megjegyzéseket. Nagyon értékelem a korrekt, szakmai kommunikációját, elérhetőségét, és útmutatásait, köszönöm, hogy elfogadta a konzulensi felkérésemet!
B H Tünde (2023.)

Szakdolgozat címe: Veszélyes munkavégzés és a beszállással összefüggő kockázatok csökkentése egy festékgyárban
„Maximálisan elégedett voltam és örülök a döntésemnek, hogy Önt választottam és elvállalta a szakdolgozatomat. Abszolút hitelesnek tartottam végig, mert ahogy az órákon is tapasztaltam már előtte, sokkal másabb, hogy úgy oktat és úgy ad konzultációt, hogy benne is van a szakmában szakemberként, mintha „csak” a jogszabályokat ismételte volna.
Nagyon pozitív volt az is, hogy bár annak ellenére, hogy sok szakdolgozója van, napokon belül vagy már aznap reagált az anyagokra, amiket küldtem.
A segítséget, amit vártam abszolút megkaptam. Legtöbbször olyan elakadásaim voltak, hogy hogyan építsem fel, milyen struktúrája legyen a dolgozatnak, mi az ami sok vagy hiányzik a dolgozatból, szakmai szempontból rendben van-e, stb. Ezeket mind meg tudtuk beszélni, én legalábbis így éreztem a konzultációk alatt.
Illetve az is pozitív volt számomra, hogy nem adta rögtön a megoldást a kezembe, hanem „terelgetni” próbált a jó irány felé és igyekezett, hogy magamtól jöjjek rá és nézzek utána a megoldásoknak.
Szóval összességében tényleg maximálisan meg vagyok elégedve és köszönöm szépen a támogatását. Kezdetben volt egy kisebb krízisem, de szerintem ez csak annak tudható be, hogy „mindent kezdet nehéz” alapon túl sok gondolat volt a fejemben, amit nem tudtam megfelelően formába önteni, ezt viszont szépen visszahoztam, visszahoztuk a konzultációt követően. :)”
A-N Petra (2023.)

Szakdolgozat címe: Húsmarha tartó családi gazdaság munkavédelmének átfogó vizsgálata
„A visszajelzések mindig gyorsan, építő, segítő jelleggel érkeztek. Így a következő fejezetek megírását folyamatosan tudtam folytatni. Hasznos volt számomra a telefonon történő konzultáció is mert gyorsan tudtunk egyeztetni az adott dolgokról. Tanár Úr mindig készségesen állt a rendelkezésemre, pozitív hozzáállással segítette a munkámat. Teljes mértékben elégedett voltam a munkájával, nagyon hasznos volt számomra. Mégegyszer köszönöm szépen Tanár Úr munkáját!”
K Roland (2022.)

Szakdolgozat címe: Kültéri magasban végzett munka kockázatainak csökkentése
„A konzultációra öt alkalommal került sor. Amikor telefonon hívtam a Tanár Urat, készségesen állt rendelkezésemre, ha azonnal nem vette fel a telefont, rövid időn belül visszahívott. A Tanár Úrral folytatott beszélgetések rendkívüli alaposak, és tárgyilagosak voltak, minden kérdésemre választ kaptam, a dolgozat aktuális állapota alapján felmerülő kérdéseket minden alkalommal megfelelően kezeltük. Nagyon elégedett voltam azzal, hogy  minden megbeszélés alkalmával teljes terjedelmében és összefüggéseiben vizsgáltuk dolgozatot. Ennek megfelelően konzulensi javaslatait nem csak a dolgozat egy kifejezett részére vonatkozóan fókuszálva, hanem annak összefüggéseinek, figyelembevételével, tette meg. Ha szükséges volt, több esetben is hosszasan beszéltünk, hogy milyen változtatásokat, illetve javításokat végezzek el a következő megbeszélésig. Számomra ezek a konzultációk szakmailag igen tanulságosak voltak,
Köszönöm a Tanár Úrnak, hogy a dolgozatom elkészítéséhez felkészültségével, szakmai tudásával messzemenőkig hozzájárult.”
V Gábor (2022.)

Szakdolgozat címe: Munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a keresekedelmi láncokban
„Teljes mértékben elégedett voltam a segítségével. Nagyon motiváló volt szakmai tudása, gyors reagálása az egyes leveleimre. Az Ön segítségével irányba tudtam helyezni a dolgozatot, ami kulcsfontosságú volt a dolgozat egészére. Mégegyszer köszönöm szakmai segítségét! „
U Erika (2022.)

Szakdolgozat címe: Madárinfluenza és más, hasonló járványok munkavédelmi kockázatértékelési módszertanának kidolgozása
„A konzultációval kapcsolatban az a véleményem, hogy nagyon sok segítséget és iránymutatást kaptam Öntől és NAGYON elégedett voltam. A segítségei által sokat tanultam. Még egyszer nagyon köszönöm, hogy az Ön vezetésével írhattam meg a szakdolgozatot. Külön köszönöm a nyugtató szavakat :)”
L Márta (2022.)

Szakdolgozat címe: Leesés elleni védőeszközök használata a tűzoltósági beavatkozások során
„Szeretném megköszönni, hogy elvállalta a konzultációs segítségnyújtást. Sok segítséget kaptam a szakdolgozatom alfejezeteinek a címének pontosításában, sokat segített az, hogy átnézte a dolgozatomat és megkaptam a megfelelő iránymutatást a folytatásban. Illetve, hogy felhívta a figyelmemet egy korábbi szakdolgozatra, amiből sok információt tudtam meríteni. Kiderült, hogy a szakdolgozatot egy közeli kollégám írta, aki sokban hozzájárult a dolgozatom végleges formájához. Összeségében minden olyan kérdésemre kielégítő választ kaptam, amire szükségem volt a szakdolgozatom megírásához.”
Zs Dániel (2022.)

Szakdolgozat címe: Veszélyes folyadékot tároló állóhengeres duplafenekű tartályok kettőstér tömítetlenségének javítása
„A konzultációs lapon csak négy időpont szerepel, de lényegesen többször kértem segítséget. Még a hétvégét is beáldozta a tanácsadásra, amiért utólag is hálás vagyok. A bíráló szavak miatt átgondoltam a kidolgozott feladatot és bizony rá kellet jöjjek, hogy szükség volt a finomításokra. Az irodalom-, ábra- és táblázatjegyzéket most biztosan rossz formában szerkesztve állítottam volna össze, ha nem hívja fel a figyelmemet. Nem beszélve nyelvtani és stilisztikai hibákról, aminek javításában ketten is segítettek. Köszönöm a megértést, a segítséget és a türelmet!”
Sz Károly (2022.)

Subscribe